Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon propune, socialiștii fac: propunerea…

Dodon propune, socialiștii fac: propunerea cu care a venit liderul PSRM, în legătură cu examenele de bacalaureat, către deputații din partidul lui

Președintele lor de partid le propune, iar ei, la rândul lor, vin cu inițiative în Parlament. Așa cum o face deseori, de această dată, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a postat un nou mesaj pe Facebook în care anunță că a venit cu o nouă propunere către deputații din partidul pe care îl conduce.

Dodon spune că le-a propus deputaților PSRM să înainteze o inițiativă în Legislativ prin care să solicite spre aprobare anularea examenelor de capacitate, bacalaureat, dar și a altor examene. Cauza – aceeași ca și anul trecut, afirmă Dodon.

„Am propus fracțiunii parlamentare să înainteze inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire în licee ( bacalaureat ) și a altor examene, în acest an de studii, din cauza perioadei îndelungate în care copiii nu au fost prezenți în școală, (din aceeași cauză ca și anul trecut)”, scrie Dodon pe Facebook.

Nu este prima dată când Igor Dodon anunță despre proiectele sau acțiunile pe care urmează să le întreprindă deputații PSRM.

În contextul situației pandemici, anul trecut, Parlamentul de la Chișinău a aprobat, în ambele lecturi, proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020. Proiectul a fost susținut atunci de 76 de deputați. Proiectul de lege a fost aprobat în contextul diminuării riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 a elevilor, studenților și cadrelor didactice.

MAI MULTE DETALII AICI: DOC/ Oficial. Sesiunea de examene din luna iulie, anulată. Procedura în baza căreia vor fi eliberate diplomele de bacalaureat