Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon pleacă într-o nouă vizită…

Dodon pleacă într-o nouă vizită de lucru: „Când toți vor face șubă și vinegret, noi vom fi în Turcia”

La invitația președintelui Recep Erdogan, Igor Dodon urmează să întreprindă săptămâna viitoare o vizită de lucru în Turcia. Șeful statului va fi însoțit în Turcia de către premierul Ion Chicu, bașcanul Irina Vlah și câțiva miniștri.

Dumnealui (n.r. Recep Erdogan) a insistat acum să plecăm, așa că, pe 30 decembrie, înainte de Anul Nou, când toți vor face șubă și vinegret, noi vom fi în Turcia”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiunii de la postul TV „Primul în Moldova”.

Președintele a mai menționat că vizita va fi întreprinsă în perioada 29 – 30 decembrie, iar din delegație vor face parte și câțiva miniștri care vor încheia acorduri bilaterale, printre care și Acordul cu privire la convertirea permiselor de conducere între cele două țări. Bașcanul Irina Vlah, la rândul său, ar urma în cadrul vizitei să abordeze subiectul cu privire la atragerea unor investitori pentru construcția unui aeroport în sudul țării.

Președintele turc Recep Erdogan s-a aflat într-o vizită oficială în R. Moldova în perioada 17-18 octombrie 2018, fiind decorat de Igor Dodon cu Ordinul Republicii.

De la învestirea lui Igor Dodon în fotoliul de președinte al R. Moldova și până în mai 2019, din bugetul de stat au fost cheltuiți 2,7 milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile de deplasare peste hotare ale șefului statului.