Principală  —  Ştiri  —  Social   —   INFOGRAFIC/ Călătoriile lui Igor Dodon:…

INFOGRAFIC Călătoriile lui Igor Dodon: Câte au fost și cât au costat

De la învestirea lui Igor Dodon în fotoliul de președinte al R. Moldova, din bugetul de stat au fost cheltuiți 2,7 milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile de deplasare peste hotare a șefului statului. Centrul de Politici și Reforme (CPR Moldova) a realizat un infografic în care au fost incluse datele despre costurile și destinațiile în care Igor Dodon a întreprins vizite de lucru.

Sursa infografic: CPR

Într-un răspuns oferit pentru CPR, secretarul general al Președinției, Ruslan Flocea, informează că de la învestirea în funcție și până în prezent, Igor Dodon a efectuat 37 de vizite oficiale și de lucru peste hotarele țării.

„Vă informăm că suma alocațiilor bugetare destinate cheltuielilor aferente deplasărilor Președintelui și ale delegațiilor însoțitoare din cadrul Aparatului Președintelui R. Moldova, care includ cheltuieli pentru diurnă, locațiune și transporta, în 2017 a constituit 1 135 479 lei, în 2018 – 1 325 958 lei, iar în anul curent 257 634”, se arată în răspunsul Președinției.

Potrivit datelor furnizate de Președinție, doar 13% dintre deplasările peste hotare au avut drept destinație un stat din Uniunea Europeană, iar 46% au fost deplasări efectuate doar în Federația Rusă.