• Dodon, despre opoziția parlamentară: Coaliția Candu – Sandu – Plaha – Șor, dați jos Guvernul, ce vă jucați atâta în „pisociniță”. Deputați din opoziție: Socialiștii sabotează și refuză să vină în Parlament

  Dodon, despre opoziția parlamentară: Coaliția Candu – Sandu – Plaha – Șor, dați jos Guvernul, ce vă jucați atâta în „pisociniță”. Deputați din opoziție: Socialiștii sabotează și refuză să vină în Parlament
  vizualizări
  05 iunie 2020 | 12:22

  În timp ce președintele R. Moldova, Igor Dodon, îi îndeamnă pe deputații din opoziția parlamentară, care își doresc să demită Guvernul, să înregistreze o moțiune de cenzură în acest sens și să o voteze în Legislativ, Parlamentul continua să nu se convoace în ședințe plenare.

  Astfel, în timp ce Dodon suține că „opoziția nu are curajul să depună o moțiune de cenzură pentru a demite Guvernul” și că nu face nimic altceva decât „să se joace”, deputații socialiști continuă să nu meargă la Parlament, asta deși, regimul de autoizolare a parlamentarilor de la Chișinău a expirat joi, 4 iunie.

  Despre faptul că „opoziția nu are curajul să demită actualul guvern”, Dodon a vorbit în cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde”. Tot în acest context, Dodon afirmă că „a găsit o denumire pentru o eventuală coaliție a deputaților din opoziție”.

  Un lucru care se referă la opoziția din R. Moldova, câine care mult hamâie, nu mușcă. Așa e opoziția noastră, vorbește mult și nu face nimic. Dacă nu vă place acest Guvern, înregistrați moțiunea de cenzură, ce vă jucați. Pentru moțiunea de cenzură trebuie 26 de deputați, semnați-o și depuneți-o la următoarea ședință a Parlamentului. Invitați premierul să vă răspundă la întrebări, de ce nu o faceți? Pentru că sunteți slabi, nu știți ce vreți să faceți. Dacă sunteți opoziție și spuneți că Guvernul nu face treabă, dați-l jos, ce vă jucați atâta în „pisociniță”. Dați jos guvernul, înercați să numiți alt Guvern, declanșați criză politică și mergeți înainte. Știți de ce nu o fac? Pentru că sunt fricoși, nu știu ce să facă în situația asta.

  Pe de o parte este grupul lui Plahotniuc. Trebuie de fapt să-i dăm o denumire la această coaliție nouă. O să o numim coaliția Candu – Sandu – Plaha – Șor. Aceasta este coaliția pe care ei vor să o facă. Sandu am văzut că e mai deșteaptă un pic și a luat o pauză, iar Năstase umblă peste tot”, a declarat Igor Dodon.

  Cât despre faptul că anterior, liderul PPDA, Andrei Năstase a declarat că este gata să își asume actul de guvernare, iar liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, l-ar putea susține, Dodon afirmă că „cei doi sunt nostimi și hazlii”.

  Năstase îmi pare că deja se vede prim-ministru și la toți deja împarte funcții, tu o să fii ministru, tu viceministru. Băieți, tare nostimi și hazlii sunteți dintr-o parte. Candu e gata să voteze pentru oricine, măcar și pentru Tauber prim-ministru. Candu înțelege că dacă sunt alegeri parlamentare, el nu trece în Parlament. În toată situația asta Sandu s-a dat un pic la o parte. Dacă vreți să dați jos guvernul, depuneți moțiunea. Cel mai probabil ședința Parlamentului va fi săptămâna viitoare. Găsiți 51 de voturi și demiteți guvernul, iar apoi să vedem cum veți investi altul, dar să vă asumați consecințele, să vă asumați criza politică pe timpul pandemiei”, a mai menționat Dodon.

  Deputații fracțiunilor PAS, Platforma DA, partidul „Șor” și membrii grupului „Pro Moldova” s-au prezentat astăzi în plenul Parlamentului chiar dacă la 5 iunie nu a fost programată nicio ședință a Legislativului.

  Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a declarat că deputații nu au niciun motiv să nu se prezinte la muncă, pentru că perioada de carantină de 14 zile, impusă după infectarea cu noul coronavirus a unui deputat, a expirat.

  „Colegii socialiști sabotează în mod direct activitatea Parlamentului”, a precizat și vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

  Nu există niciun motiv, ca astăzi, vineri, să nu fie organizată ședința Parlamentului. Vedem iresponsabilitate și lipsă de maturitate politică din partea colegilor din majoritatea parlamentară. Socialiștii și democrații refuză să vină să muncească aici în plenul Parlamentului, refuză să discute și să dezbată subiectele importante în societate și refuză să-ți asume responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în R. Moldova. Noi condamnăm această lipsă de responsabilitate. Chiar dacă instrumentele opoziției sunt limitate, vom pune presiune în fiecare zi. Noi, cei din Pro Moldova, vom insista ca toată opoziția să fie consolidată”, a declarat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

  VIDEO/ Mai mulți deputați au venit în Parlament: „Această ședință a fost sabotată de colegii din majoritatea parlamentară”

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  IGP: Manifestanții de la Orhei au fost aduși organizat cu 8 autocare și 45 de microbuze

  Persoanele au fost transportate în mod organizat, cu implicarea a 8 autocare și 45 de microbuze, măsurile de protecție au fost ignorate, iar marea majoritate a celor prezenți nu au respectat distanța socială &#…
  IGP: Manifestanții de la Orhei au fost aduși organizat cu 8 autocare și 45 de microbuze

  Alte 174 cazuri noi de infecție cu Covid-19 și un deces, înregistrate în ultimele 24 de ore

  174 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate duminică, 12 iulie, în R. Moldova, dintre care 6 în Transnistria. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Totodată, un bărbat de 61 de ani s-a stins…
  Alte 174 cazuri noi de infecție cu Covid-19 și un deces, înregistrate în ultimele 24 de ore

  Reprezentantul României la OMS demontează 10 cele mai vehiculate mituri despre coronavirus

  România a înregistrat sâmbătă cel mai mare număr de cazuri nou diagnosticate de Covid în 24 de ore – 698, la capătul unor săptămâni în care numărul de îmbolnăviri a crescut constant. Odată cu relaxarea re…
  Reprezentantul României la OMS demontează 10 cele mai vehiculate mituri despre coronavirus

  Al doilea caz de Covid-19 la Penitenciarul nr. 13. Colegul de celulă al lui Pruteanu, internat la IMU

  După ce ieri, deținutul Oleg Pruteanu, care a fost diagnosticat cu Covid-19, a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), astăzi, 12 iulie și colegul de celulă al acestuia a fost internat în secți…
  Al doilea caz de Covid-19 la Penitenciarul nr. 13. Colegul de celulă al lui Pruteanu, internat la IMU

  Covid-19, România: 456 de cazuri noi de îmbolnăvire şi 13 decese, în ultimele 24 de ore

  Până astăzi, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate. De…
  Covid-19, România: 456 de cazuri noi de îmbolnăvire şi 13 decese, în ultimele 24 de ore

  Protest în plină pandemie: Jos mâinile de pe „OrheiLand”

  Mai mulți oameni, în frunte cu deputata Marina Tauber și Pavel Verejanu, primarul de Orhei, au protestat cerând redeschiderea parcului „OrheiLand”. Asta deși, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Pu…
  Protest în plină pandemie: Jos mâinile de pe „OrheiLand”