Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Mai mulți deputați au…

VIDEO Mai mulți deputați au venit în Parlament: „Această ședință a fost sabotată de colegii din majoritatea parlamentară”

Deputații fracțiunilor PAS, Platforma DA, partidul „Șor” și membrii grupului „Pro Moldova” s-au prezentat în plenul Parlamentului chiar dacă la 5 iunie nu a fost programată nicio ședință a Legislativului.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a declarat că deputații nu au niciun motiv să nu se prezinte la muncă, pentru că perioada de carantină de 14 zile, impusă după infectarea cu noul coronavirus a unui deputat, a expirat.

Membrii opoziției parlamentare au cerut anterior convocarea ședinței Parlamentului pentru votarea pachetului de legi necesar pentru îndeplinirea condiționalităților UE pentru debursarea asistenței financiare.

„Vom insista ca săptămâna viitoare să vină toți în plen și să votăm legile necesare”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

„Astăzi nu există niciun temei pentru ca ședința în plen să nu aibă loc. Vedem deschiderea și a unor colegi din majoritatea parlamentară. Vorbesc de Partidul Democrat care este gata să voteze legea ONG-urilor, care poate fi ajustată dacă sunt unele rezerve, pe când colegii socialiști sabotează în mod direct activitatea Parlamentului”, a precizat și vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

„Era posibilitatea să activăm. Nu este bine că la fiecare angajat din secretariat, dacă este testat a COVID-19, să blocăm activitatea Parlamentului. Cu asemenea abordare, noi până la Anul Nou nu vom convoca ședința”, a spus vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

După testarea pozitivă a deputatului democrat Eugeniu Nichiforciuc, președinta Parlamentului a semnat o dispoziție prin care Legislativul a intrat în autoizolare, toți deputații fiind obligați să treacă și ei testul pentru COVID-19.