Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum a comentat fostul primar,…

Cum a comentat fostul primar, Dorin Chirtoacă, victoria lui Andrei Năstase

„Eu am primit de trei ori mandatul de Primar de la cetățenii municipiului Chișinău, și nu de la Plahotniuc, Dodon, Leancă sau cine mai sunt. Cu toate dosarele, presiunile si amenintarile lor, era firesc să transmit acest mandat inapoi chișinăuienilor, iar ei să decidă prin vot cine să fie primar, nu uzurpatorii.  Mulțumim, locuitori ai Chișinăului! Felicitări, Andrei!”, a scris Dorin Chirtoacă, fostul primar al mun. Chișinău, după victoria lui Andrei Năstase la funcția de primar. 

Candidatul comun al Platformei DA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, a acumulat majoritatea voturilor în turul doi de scrutin al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău. 248 674 chișinăuieni și-au exprimat dreptul la vot până la ora 21.00, atunci când, conform legii, ușile secțiilor de votare se închid. Cea mai înaltă participare la vot s-a înregistrat în sectorul Râșcani al capitalei (41,36%), urmat de Centru (41,34) și Botanica (39,78%). Mai puțin activi au fost locuitorii din sectoarele Buiucani și Ciocana, iar codașe au fost suburbiile, cu o rată de participare de 34,89%.

Bucurie mare la sediul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevărat (PPPDA). Membrii formațiunii conduse de Andrei Năstase, cel care a câștigat alegerile pentru funcția de primar al mun. Chișinău scandează „victorie”. Au venit și primele reacții după victoria lui Năstase. 

La sediul partidului lui Andrei Năstase, susținătorii săi anunță că îl așteaptă pe viitorul primar al mun. Chișinău.  „Avem echipă, avem valoare”, scandează reprezentanții PPPDA. „Bravo” și „Poporul a luat capitala” și „Azi capitala, mâine toată țara”, „Noi nu cedăm” scandează reprezentanții formațiunii.