Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chirtoacă propune să fie interzisă…

Chirtoacă propune să fie interzisă noțiunea de „gheretă”

Dorin Chirtoacă, edilul capitalei, propune interzicerea noțiunii de „gheretă” și introducerea unei noțiuni noi: „comerț stradal ambulant”, a declarat edilul în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”. „Propun să interzicem noțiunea de gheretă, adică de comerț în chioșc care are sub el fundament și să fie introdusă noțiunea de comerț stradal ambulant, pe roți sau pe oricare altă modalitate care să poată fi mutată toneta respectivă. Avem această tendință de a-i muta de pe străzi principale pe străzi secundare, în cartiere, unde ele pe nimeni nu deranjează și vor dispărea odată ce o să apară mai multe centre comerciale, mai multe magazine mari și așa mai departe”, a menționat Dorin Chirtoacă, declarând că gheretele sunt o consecință a tranziției.

Amintim că ZdG a scris un articol despre afacerile fraților Chir­toacă, potrivit căruia, edilul a semnat dis­po­zi­ţii „de exce­pţie” prin care favo­ri­zează o firmă a fami­liei sale. Ultima ispravă a aces­tui SRL, cu sediul în apar­ta­men­tul soa­crei fra­te­lui pri­ma­ru­lui, sunt tone­tele „Coffee Time” care comer­ci­a­li­zează cafea, insta­late în cen­trul Chi­şi­nă­u­lui.

De asemenea, menționăm că potrivit unui răspuns oferit de Direcția comerț a Primăriei Chișinău consilierului municipal Ilian Cașu, în capitală există 4.440 de gherete, 2.645 dintre care sunt instalate pe străzi, iar alte 1.775 – în piețe. „Propun să monitorizăm împreună creșterea sau descreșterea (numărului) gheretelor în oraș. Dar fără îndoială: marea majoritate a chișinăuenilor își doresc degheretizarea orașului!”, a declarat Ilian Cașu.