Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cabinetul de miniștri se întrunește…

Cabinetul de miniștri se întrunește mâine în ședință: urmează să aprobe inclusiv semnarea Acordului dintre R. Moldova și Ucraina privind cooperarea în domeniul învățământului superior

Foto: Guvernul R. Moldova/ Facebook

Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri, 12 octombrie, în ședință. Pe ordinea de zi sunt 17 subiecte. Guvernul urmează să examineze inclusiv un proiect de hotărâre care prevede aprobarea semnării Acordului dintre R. Moldova și Ucraina privind cooperarea în domeniul învățământului superior.

Un alt proiect de hotărâre prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării Declarației comune de intenție dintre Ministerul Economiei al R. Moldova și Ministerul Federal al Economiei și Energiei al Republicii Federale Germania privind colaborarea în domeniul instruirii și perfecționării managerilor de afaceri din R. Moldova.


Guvernul urmează să aprobe și semnarea Acordului dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul Japoniei privind asistenţa administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal.

Un alt proiect de hotărâre se referă la unele măsuri de asigurare a reabilitării și extinderii drumurilor naționale M1 frontiera cu România–Leușeni–Chișinău– Dubăsari–frontiera cu Ucraina, R1 Chișinău–Ungheni–frontiera cu România, R6 Chișinău–Orhei–Bălți, R14 R6–Codrul Nou–Soroca– Unguri–frontiera cu Ucraina și R26 Bender–Căușeni–Cimișlia.

Cabinetul de miniștri va examina și aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Amendamentului nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții semnat la Chișinău la 21 septembrie 2021
și a Amendamentului la Scrisoarea de însoțire asupra Contractului de finanţare în vederea implementării Proiectului ,,Livada Moldovei”, semnat la 31 iulie 2014.

Guvernul a aprobat semnarea unui amendament la contractul de finanțare dintre R. Moldova și BEI în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei”, în valoare de 120 de milioane de euro, dar și a unui amendament la scrisoarea de însoțire asupra contractului, pe 25 august.