Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cabinetul de miniștri a retras…

Cabinetul de miniștri a retras din Parlament și a abrogat un proiect de lege aprobat de Guvernul Filip

Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre cu privire la retragerea din Parlament a proiectului de lege pentru aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova 2030” și abrogarea hotărârii prin care această strategie a fost aprobată de fosta guvernare. 

Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030” a fost aprobată de Parlament la sfârșit de mandat, în decembrie 2018. Președintele nu a promulgat însă acest proiect, iar în scrisoarea de restituire spre reexaminare, acesta a invocat modul prioritar în care Guvernul a remis documentul spre adoptare Parlamentului la final de mandat, precum și faptul că se consideră judicios ca prerogativa de a adopta o asemenea Strategie să revină noului Legislativ, ales în urma alegerilor din 24 februarie. 

Astfel, în contextul în care a fost învestit noul Guvern condus de Maia Sandu, cabinetul de miniștri consideră că este oportună retragerea Strategiei pentru a o ajusta la viziunea noii guvernări.

Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030” a fost aprobată de Guvernul Filip în noiembrie 2018. Strategia stabilește prioritățile sectoriale de dezvoltare pe termen lung. De asemenea, documentul prevede distribuirea strategică a resurselor bugetare și instituționale, în funcție de obiectivele stabilite pentru cei patru piloni de bază: economia durabilă și incluzivă, capital uman și social robust, instituții onete și eficiente și mediu ambiant sănătos.