Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Audieri la Parlament în cazul…

Audieri la Parlament în cazul jurnaliștilor interceptați

Președintele Comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine publică, Chiril Moțpan, anunță că vor fi organizate audieri la Parlament în cazul persoanelor interceptate, printre care și jurnaliști, în timpul guvernării Partidului Democrat (PDM).

Moțpan anunță că audierile urmează să se desfășoare pe 4 decembrie, la Parlament.

„Instituțiile statului responsabile de respectarea drepturilor omului nu au reacționat în niciun fel, dar și serviciile abilitate cu împuterniciri legale de a organiza acțiuni privind activitatea specială de investigații în conformitate cu legea. Ofițerii de investigație din cadrul MAI, ministerului Apărării, CNA, SIS, SPPS, Serviciul Vamal, DIP nu se grăbesc să-și asume responsabilitatea pentru șirul de acțiuni ilegale.

Comisia Securitate Națională Apărare și ordine Publică a decis desfășurarea unei noi ședințe de audieri cu privire la executarea legii privind activitate specială de investigație pentru miercuri, 4 decembrie”, a declarat Chiril Moțpan.

Anterior, deputatul blocului electoral ACUM a prezentat și o listă a persoanelor care ar fi fost interceptate în timpul guvernării PDM, printre care se regăsesc și mai mulți jurnaliști: Alina Radu (ZdG), Anatolie Durbală (Jurnal TV), Constantin Cheianu (Jurnal TV), Natalia Morari (TV8), Mariana Rața (TV8), Angela Gonța (TV8), Aurica Jardan (Unimedia) etc.

După declarațiile lui Moțpan despre interceptările mai multor experți, jurnaliști și activiști din diferite domenii, mai multe organizații neguvernamentale de media au solicitat Ministerului Afacerilor Interne (MAI), să confirme sau să infirme informațiile privind acțiunile de filare ale reprezentanților mass-media.  Detalii aici