Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alături de Igor Dodon, la…

Alături de Igor Dodon, la parada militară de la Moscova dedicată „Zilei Victoriei”, vor participa și 75 de militari ai Armatei Naționale

Alături de Igor Dodon, la parada militară de la Moscova, dedicată „Zilei Victoriei”, vor participa și 75 de militari din „Garda de Onoare”,  ai Armatei Naționale.

Informația a fost comunicată pentru Ziarul de Gardă de ofițera de presă a Ministerului Apărării, Ala Diaconu.

La indicațiile compandantului suprem al Forțelor Armate, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, 75 de militari din compania „Garda de Onoare” vor participa la parada din 24 iunie 2020 din Piața Roșie. Acești militari au mers la mai mult evenimente importante ce au avut loc în România sau Bulgaria”, a precizat Ala Diaconu, ofițera de presă a Ministerului Apărării

Președintele Igor Dodon a declarat că va participa la parada de la Moscova ce va fi organizată la data de 24 iunie cu ocazia Zilei Victoriei. Dodon spune însă că nu știe cât va costa această vizită în Federația Rusă or, potrivit președintelui, de obicei, partea rusă acoperă costurile.

Parada dedicată „Zilei Victoriei” se desfășoară în condițiile în care la momentul actual în Federația Rusă sunt confirmate 423, 741 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Totodată, au fost înregistrate 5 037 de decese iar 186,985 de persoane au vindecate.