Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O dronă a fost detectată…

O dronă a fost detectată în apropierea bazei militare „Mihail Kogălniceanu” din România

Forțele Aeriene Române anunță că, în apropierea bazei militare aeriene de la Mihail Kogălniceanu, a fost detectată încă o dronă, pe 17 aprilie. La începutul săptămânii, alte trei drone au fost reperate în apropierea bazei aeriene. Primele evaluări arată că dronele ar fi fost civile, scrie Europa Liberă România.

Miercuri, 17 aprilie, între orele 20:00 și 22:00, serviciul de pază din cadrul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a raportat prezența în aer a unui sistem aerian fără pilot, cel mai probabil de natură comercială, care se deplasa cu viteze mici și la înălțimi reduse, arată un comunicat al Forțelor Aeriene Române.

Aparatul de zbor fără pilot se afla aproximativ 4 – 5 km Nord – Nord Vest de turnul de control al Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”.

Forțele Aeriene Române transmit că militarii de la baza aeriană au informat imediat autoritățile de trafic aerian civil despre incident pentru protejarea siguranței spațiului aerian și precizează că nu a fost nevoie de măsuri de tip război electronic.

Comanda Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a sesizat Parchetul Militar pentru anchetarea incidentului, iar unitatea militară a instituit o comisie de cercetare a evenimentului, condusă de șeful de stat major al Bazei 57 Aeriană.

Incidentul anunțat vine după ce, în noaptea 15 – 16 aprilie, trei drone au fost observate deasupra aeroportului Mihail Kogălniceanu. În acest caz, forțele aeriene au folosit mijloace de bruiaj electronic, iar cazul este cercetat de Parchetul Militar și de o comisie de la baza aeriană.