Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul german de Interne avertizează…

Ministerul german de Interne avertizează asupra măsurilor dure în cazul folosirii de simboluri care susțin războiul la mitingurile pro-Rusia

Imagine-simbol

Ministerul german de Interne avertizează asupra măsurilor dure în cazul unor posibile încercări de a folosi simboluri la mitingurile pro-ruse în sprijinul invaziei ruse a Ucrainei, scrie Hromadske. Acest lucru a fost anunțat de ministrul german de interne Nancy Faeser, relatează Zeit Online. De asemenea, alți politicieni au cerut poliției să ia măsuri dure în cazul încălcării legilor la aceste mitinguri.

Zilele următoare, în mai multe orașe din Germania au fost anunțate mitinguri pro-ruse, în legătură cu care Ministerul Afacerilor Interne a subliniat că oamenii legii îi vor urmări pe cei care încearcă să glorifice crimele de război rusești și să răspândească falsuri despre invazia rusă a Ucrainei.

Faeser a menționat că la mitinguri „se va acorda o atenție deosebită simbolurilor interzise”.

Imaginea literei Z glorifică crimele de război și, prin urmare, în opinia noastră, se poate trage la răspundere pentru utilizarea acesteia”, a subliniat ministrul.

Ea a adăugat că „acest război criminal agresiv din partea Rusiei este și un război informațional”, cu „minciuni flagrante, propagandă și dezinformare” venind din partea rusă. Ministerul german de Interne notează că nu va permite acest lucru la mitingurile din Germania.

Anterior, Estonia și Letonia au interzis simbolurile agresiunii ruse în Ucraina: literele „Z”, „V” și alte simboluri folosite în acest scop. În Estonia, polițiștii de frontieră au început chiar să retragă vizele celor care folosesc simboluri în sprijinul invaziei ruse din Ucraina.