Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul lui Octavian Țîcu pentru…

Mesajul lui Octavian Țîcu pentru turul II: „Noi vom ieși în acest scrutin electoral împotriva lui Dodon și pentru România și integrarea euro-atlantică”

Liderul PUN spune că este satisfăcut de votul pe care l-a obținut la alegerile din 1 noiembrie și declară că în turul 2, PUN va vota împotriva lui Igor Dodon și pentru România și integrarea euro-atlantică. Octavian Țîcu spune că unioniștii au ales să voteze util pentru candidatul PAS, dar spune că această „eroare de judecată poate fi corectată”.

„PUN este un partid tânăr, sunt președinte din decembrie 2019. A fost primul exercițiu electoral plenar la nivel național. E prima dată când ne-am manifestat ca partid autentic într-o campania în care au contat banii, minciuna și manipularile. Am pornit într-o perspectivă pozitivă de reîntegire a neamului românesc și am reușit să acumulăm 20 de mii de semnături și în cele din urmă, așa cum ați decis toți împreună am acumulat al 6-lea rezultat pe țară. Este un rezultat satisfăcator, am reușit să ne impunem ca cel mai important partid unionist și un semnal clar al tuturor unioniștilor că viitorul cauzei românești este alături de noi”, a declarat liderul PUN.

Octavian Țîcu spune că în turul 2, votul formațiunii sale va fi anti-Dodon și pro-România și integrare europeană.

„Vreau să înlătur acele preocupări și neliniști pe care mulți dintre votanții noștri le au față de Maia Sandu, Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă și cei care au făcut parte din dreapta. Noi vom ieși în acest scrutin electoral împotriva lui Dodon și pentru România și integrarea euro-atlantică. Acesta este votul nostru pentru totdeauna și pentru care vom lupta în continuare.

Chiar dacă își exprimă regretul că unioniștii au ales să dea un vot util candidatei PAS, Octavian Țîcu spune că această eroare de judecată poate fi corectată în timp, iar în turul 2, acolo unde va fi posibil, PUN se va implica pentru a o ajuta pe Maia Sandu.

„Este regretabil faptul că cetățenii Republicii Moldova nu au înțeles pe deplin oferta politică pe care am făcut-o și că mulți unioniști au votat util candidatul PAS. S-a dovedit că a fost rezultatul unei manipulări, astfel am slăbit acest pol unionist și altfel am fi devenit al 2-lea partid pe dreapta. Nu este un reproș, dar o constatare a faptului că mai mulți au făcut această eroare de judecata pe care noi consideram că este pasibilă să fie reparată”, a mai spus Octavian Țîcu.

Candidatul PUN a acumulat la alegerile din 1 noiembrie 27 170 de voturi, ceea ce constituie 2,01% din numărul total de voturi, al 6-lea rezultat al alegerilor.