Principală  —  IMPORTANTE   —   Medic din România, venit să…

Medic din România, venit să acorde ajutor în R. Moldova: „Am ales să fac parte din misiune din dorința de a ajuta și de a fi utilă oamenilor aflați la nevoie”

Locotenent doctor Ancuța Mihai, medic specialist medicină internă, este una dintre specialiștii care au venit recent din România pentru a da o mână de ajutor colegilor din R. Moldova, în contextul luptei cu pandemia de coronavirus. Ea spune că a decis să facă parte din misiune din dorința de a ajuta și de a fi utilă oamenilor aflați la nevoie, scrie armataromaniei.ro

„România are nevoie de medicii ei în limitarea și gestionarea efectelor pandemiei, cât și în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, dar să nu uităm că din puținul nostru, bine ar fi să împărțim și la cei în mai mare suferință și nevoie.

Consider că vom avea ce învăța de la colegii noștri moldoveni, dar că și noi le vom împărtăși din experiența și cunoștințele noastre, în tratarea pacienților cu COVID -19.

Sperăm să ne întoarcem cu toții sănătoși și cu un plus în cariera noastră medicală cât și militară”, a menționat Ancuța Mihai.

Ancuța este unul dintre cadrele medicale militare, care pe bază de voluntariat, a răspuns „Prezent” la apelul de spirjin pentru colegii din R. Moldova în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. 

Este absolventă a Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Suceava. Și-a continuat studiile, pentru o perioadă de 6 ani, în cadrul Institutului de Medicină Militară din Târgu Mureș și Universității de Medicină „Louis Pasteur” din Strasbourg, Franța. A urmat pregătirea rezidențiatului în specialitatea medicină internă, pentru o perioadă de 5 ani, în spitalele din București și din Franța.

O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății din România au ajuns joi, 30 aprilie, în R. Moldova pentru a completa echipele medicale de aici în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de România în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a R. Moldova.