Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Maia Sandu, despre atacul rusesc…

Maia Sandu, despre atacul rusesc asupra Cernihivului, soldat cu 148 de răniți: „O astfel de agresiune clară împotriva civililor nu trebuie să rămână nepedepsită”

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că condamnă ferm atacul cu rachete al Federației Ruse asupra orașului Cernihiv, soldat cu 7 morți și 148 de răniți. Șefa statului a scris despre asta pe pagina sa de Twitter.

„Condamn ferm atacul cu rachete al Rusiei asupra Cernihivului de astăzi. Vieți nevinovate pierdute, mulți răniți – gândurile mele sunt la victime și la familiile lor. O astfel de agresiune clară împotriva civililor nu trebuie să rămână nepedepsită. Rusia trebuie trasă la răspundere pentru atrocitățile sale din Ucraina”, a scris Maia Sandu.

Trupele rusești au bombardat pe 19 august centrul orașului Cernihiv. Potrivit rapoartelor preliminare, a fost vorba de o rachetă balistică, transmite șeful administrației militare regionale Viaceslav Chaus.

Numărul răniților în urma atacului rusesc asupra Cernihivului a crescut la 148, în timp ce 7 persoane au decedat, a anunțat în dimineața zilei de 20 august șeful administrației militare regionale, Veaceslav Chaus.