Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Primele precizări ale IGP…

VIDEO Primele precizări ale IGP privind desfășurarea alegerilor

Inspectoratul General al Poliției (IGP) vine cu noi precizări privind desfășurarea alegerilor. Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne a R. Moldova, prezintă primele informații. Pe parcursul zilei de sâmbătă, a fost documentat un caz de bănuială rezonabilă de corupere și patru cazuri de agitație electorală. Duminică, 15 noiembrie, la podul Sănătăuca, din localitatea Florești, au fost aruncate scule ghimpoase din metal pe carosabil și astfel au fost defectate anvelopele mai multor autoturismele, inclusiv cele ale IGP.

„Pe parcursul nopții am avut două situații la care poliția a manifestat deosebită vigiulență, cum ar fi două cazuri de deconectări a energiei electrice. Astfel, în secția de votare 303, din localitatea Condrița, lumina a fost stinsă, iar către 3:50, lucrurile au revenit la normal, defecțiunile tehnice au fost înlăturate. Și în secția de votare amplasată pe Mircea cel Bătrân au fost două deconectări de energie electrică, defecțiunile tehnice au fost soluționate

Au fost documentate, pe parcursul zilei de ieri, 14 sesizări cu diferite încălcări și incidente electorale, vorbesc de ziua tăcerii. Sunt două cazuri de încălcare a restricțiilor în sănătate publică, un caz de bănuială rezonabilă de corupere care a fost sesizat în adrea poliției și respectiv patru cazuri de agitație electroală. Trei cazuri de incidente în secțiile de votare care în mare parte nu a ținut de competența poliției. patru cazuri de alte tipuri de încălcări” a precizat Marin Maxian.

Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.