Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Precizările Inspectoratului General al…

VIDEO Precizările Inspectoratului General al Poliției privind desfășurarea alegerilor

Inspectoratul General al Poliției (IGP) vine cu noi precizări privind desfășurarea alegerilor. Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne a R. Moldova, prezintă ultimele informații. 

„Până la ora 11 ne-am sesizat în 23 de cazuri pe diferite aspecte de pretinse încălcări și bănuile rezonabile privind încălcările electorale. Până la această oră avem înregistrate:

  • 2 – cazuri de agitație electorală;
  • 2 – cazuri de încercări de blocare de traseie. Respectiv, până la moment , libera circulațiea cetățenilor este admisă.
  • Au fost înregistrate 6 – cazuri cazuri legate debuletinele de vot, în marea majoritate a cazurilor este vorba de fotografierea buletinelor de vot;
  • 4 – cazuri de transportare organizare a alegătorilor;
  • 3 – cazuri de incidente cu una mobilă”, a declarat Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne a R. Moldova.

Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.