Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Ion Ceban declară cât a…

Ion Ceban declară cât a cheltuit Primăria pentru organizarea Zilelor Chișinăului la Viena, Milano și Barcelona, la aproape 2 luni după desfășurarea evenimentelor

Sursa foto: Primăria mun. Chișinău/ Facebook

900 de mii de lei. Atât a cheltuit Primăria municipiului Chișinău pentru organizarea Zilelor Chișinăului la Viena, Milano și Barcelona, evenimente ce au avut loc în iunie și iulie curent. Declarațiile au fost făcute de către edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, ce a avut loc luni, 28 august.

Potrivit lui Ion Ceban, în această sumă nu sunt incluse costurile pentru arendarea spațiilor unde s-au desfășurat spectacolele, deoarece cheltuielile în acest sens au fost suportate de către parteneri și asociațiile diasporei.

„Suma totală pentru cele trei locații a fost de aproximativ 900 de mii de lei și a conținut cheltuieli privind deplasarea, cazarea artiștilor, și, în cazul celor care nu sunt angajați la direcția Cultură, onorariile respective.

Sala în Viena a fost achitată de un agent economic, partener austriac din Viena. Ceea ce privește sălile din Milano, a fost la fel vorba despre colegii noștri din diasporă, iar asociația Diaspora din Barcelona, împreună cu partenerii lor de acolo, au achitat scena în acest sens”, a explicat primarul municipiului Chișinău.

Zilele Chișinăului la Viena s-au desfășurt în capitala Austriei pe data de 24 iunie. Pe 7 iulie a avut loc evenimentul Zilele Chișinăului la Milano, Italia, iar pe 9 iulie a fost organizat spectacolul Zilele Chișinăului la Barcelona, Spania. La toate cele 3 evenimente au evoluat mai mulți artiști autohtoni.

În cadrul aceleiași ședințe, edilul capitalei a criticat Guvernul pentru cheltuielile de Ziua Independenței, dar și numărul de spectatori prezenți la concert. „Se pare că, la Barcelona, au fost mai mulți oameni decât la sărbătoarea de ieri în Piața Marii Adunări Naționale”, a afirmat Ion Ceban.

În replică, purtătorul de cuvânt a Executivului, Daniel Vodă, a declarat că „primarul a intrat în febra electorală și numără spectatorii de la concerte”.

Totodată, Ion Ceban și-a rugat colegii de la Direcția Cultură „să nu fie excluși artiști pe criterii politice sau/ și oricare motive”, comentând cazul interpretei Geta Burlacu, care a susținut că a fost scoasă de pe lista de interpreți pentru concertul din 27 august.