Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Ceban a criticat guvernarea…

Ion Ceban a criticat guvernarea pentru cheltuielile de Ziua Independenței: „Doar pentru scenă s-au cheltuit 3 mln. de lei”. Replica Guvernului

Sursa: ZdG

La ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău de luni, 28 august, Ion Ceban, edilul capitalei a criticat Guvernul pentru cheltuielile de Ziua Independenței, dar și numărul de spectatori prezenți la concert. În replică, purtătorul de cuvânt a Executivului, Daniel Vodă, a declarat „primarul a intrat în febra electorală și numără spectatorii de la concerte”.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a cerut să fie publicate toate cheltuielile aferente organizării manifestărilor cultural-artistice consacrate Zilei Independenței R. Moldova.

„Am văzut evenimentele de ieri, iar în context am rugat Direcția Cultură să calculeze încă o dată cheltuielile pentru Zilele Chișinăului la Viena, Barcelona și Italia pentru că au fost multe interpretări în spațiul public. Pentru cele trei locații, suma totală a fost de aproximativ 900 de mii de lei.

(…) Se pare că, la Barcelona, au fost mai mulți oameni decât la sărbătoarea de ieri în Piața Marii Adunări Naționale.

(…) Doar arenda scenei și montarea a costat peste 2,3 mln. Iar cu tot cu adus, pentru că a fost adusă din România, aproximativ 3 mln. de lei. de lei (…) nu am văzut datele, știu cât a costat doar scena pentru că am vorbit cu cei care au adus-o, miercuri va fi dusă pentru că avem și noi ceva de făcut acolo”, a spus Ion Ceban.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a menționat că datele privind cheltuielile suportate vor fi publicate de Ministerul Culturii.

„Primarul a intrat în febra electorală și numără spectatorii de la concerte. Sper că a numărat și zeci de mii de conaționali care au privit transmisiunile în direct sau sutele de cetățeni care au stat de vorbă cu oficialii în scuarul din spatele Executivului.

Referitor la cheltuieli, Ministerul Culturii va sistematiza informația despre costurile programului artistic prilejuit Zilei Independenței și le va face public, ca de fiecare dată, transparent, spre deosebire de domnul primar care a raportat concertele din străinătate după o presiune publică din partea jurnaliștilor, unele solicitări datând de la începutul lunii iulie”, a menționat Daniel Vodă.

În cadrul aceleiași ședințe, primarul capitalei, Ion Ceban, și-a rugat colegii de la Direcția Cultură „să nu fie excluși artiști pe criterii politice sau/ și oricare motive”, comentând cazul interpretei Geta Burlacu, care a susținut că a fost scoasă de pe lista de interpreți pentru concertul din 27 august.