Principală  —  IMPORTANTE   —   Ilan Șor a declarat că…

Ilan Șor a declarat că R. Moldova „are nevoie de federalizare” cu „medierea” Rusiei

Captură de ecran/Facebook

Deputatul fugar, Ilan Șor, aflat la Moscova, a oferit un interviu portalului controlat de Kremlin, RIA Novosti, în care a declarat că R. Moldova „are nevoie de federalizare”, pentru că „în țară trăiesc oameni cu viziuni și opinii diferite”. Oligarhul spune că federalizarea trebuie să aibă loc cu „medierea” Federației Ruse.

În interviul oferit instituției controlate de Kremlin, Ilan Șor a declarat că „federalizarea ne va oferi posibilitatea nu numai de a uni țara, ci va oferi tuturor posibilitatea de a se simți confortabil în această țară în ceea ce privește limba de comunicare. Cred că Moldova astăzi are nevoie de federalizare. Cred că asta este singura cale astăzi. Pentru că în Moldova trăiesc oameni cu viziuni și opinii diferite. Chiar și limba de comunicare este diferită. Pentru că Găgăuzia este limba rusă de comunicare. În nord , comunică mulți oameni, la Bălți Trebuie să creăm o federație în care fiecare să aibă propriile drepturi, puteri și oportunități. Sunt sigur că, dacă vom crea condiții confortabile pentru federalizarea în regiunea transnistreană, cinstite și corecte, atunci cu medierea Federației Ruse acest lucru va fi posibil”, a spus Șor pentru RIA Novosti.

Procuratura Generală examinează sub aspectul trădării de patrie acțiunile mai multor politicieni afiliați grupului Șor

Reamintim că mai mulți politicieni afiliați grupului Șor au creat duminică la Moscova Blocul „Victorie”, care își propune să consolideze opoziția, deja unită direct sau indirect de fostul Partid „Șor”, al deputatului fugar, Ilan Șor, împotriva actualei guvernări și să schimbe orientarea pro-europeană a R. Moldova prin refacerea relațiilor cu Federația Rusă, CSI și Uniunea Economică Eurasiatică. 

Procuratura Generală examinează sub aspectul trădării de patrie acțiunile mai multor politicieni afiliați grupului Șor, care au creat duminică la Moscova Blocul „Victorie”, scopul declarat al căruia este să consolideze opoziția, deja unită direct sau indirect de fostul Partid „Șor”, al deputatului fugar, Ilan Șor, împotriva actualei guvernări și să schimbe orientarea pro-europeană a R. Moldova prin refacerea relațiilor cu Federația Rusă, CSI și Uniunea Economică Eurasiatică, susține procurorul general interimar, Ion Munteanu. 

Analiștii politici de la Chișinău susțin că prin crearea la Moscova a blocului „Victoria” a fost dat startul unei campanii de destabilizare a țării, prima acțiune a căreia va fi văzută pe 9 mai. Tot ei spun că evenimentul nu ar fi avut loc fără implicarea serviciilor secrete ale Federației Ruse și că Ilan Șor se află totalmente în custodia serviciilor de la Moscova.

„Federația Rusă l-a activat la maximum pe agentul său Ilan Șor”. Ce spun experții despre crearea la Moscova a Blocului „Victorie”

Ion Munteanu susține că Procuratura Generală examinează crearea la Moscova a Blocului „Victorie” sub aspectul trădării de patrie