Principală  —  IMPORTANTE   —   HARTĂ/ R. Moldova a devenit…

HARTĂ R. Moldova a devenit galbenă. Sandu a ieșit învingătoare în 5 raioane în care în primul tur câștigase Dodon

Pe 15 noiembrie a avut loc cel de-al doilea tur, decisiv, al alegerilor prezidenţiale în R. Moldova. Comparativ cu primul tur de scrutin, când pe teritoriul R. Moldova a ieșit învingător Igor Dodon, în turul doi victoria îi aparține Maiei Sandu, care a obținut cele mai multe voturi atât din partea cetățenilor care au votat în țară cât și din partea celor care au votat în diasporă.

Una din noutățile celui de-al doilea tur de scrutin este că Maia Sandu a ieșit învingătoare în 5 raioane din țară, unde în primul tur, majoritatea cetățenilor își dăduse votul pentru Igor Dodon: Ungheni, Rezina, Cahul, Căușeni și Anenii Noi. La fel, liderei Partidului Acțiune și Solidaritate îi reușește să „coloreze” în galben alte 2 raioane unde în primul tur de scrutin au obținut victorie Violeta Ivanov (Orhei) și Renato Usatîi (Sîngerei). Alte 3 regiuni câștigate de Usatîi în primul tur i-au revenit lui Igor Dodon în cadrul celui de-al doilea tur – Bălți, Fălești și Drochia.

În total, Maia Sandu câștigă în turul II în municipiul Chișinău și alte 18 raioane ale țării (cu 7 mai multe decât în primul tur): Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia, Căușeni. Ștefan Vodă, Anenii Noi, Ialoveni, Hîncești, Nisporeni, Strășeni, Criuleni, Călărași, Orhei, Ungheni, Telenești, Sîngerei și Rezina.

Lui Igor Dodon îi revin raioanele: Briceni, Ocnița, Edineț, Dondușeni, Drochia, Soroca, Florești, Fălești, Bălți, Glodeni, Rîșcani, Șoldănești, Dubăsari, Taraclia, Basarabeasca. Totodată, acesta obține, la fel ca în primul tur, cele mai multe voturi în UTA Găgăuzia și stânga Nistrului.