Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Guvernul Leancă a demisionat

Guvernul Leancă a demisionat

Membrii Guvernului Republicii Moldova, condus de premierul Iurie Leancă, au depus la 10 decembrie cererea de demisie în faţa Parlamentului. Decizia a fost anunţată de prim-ministru încă la începutul şedinţei Guvernului. Iurie Leancă a ţinut să mulţumească tuturor membrilor Executivului pentru conlucrare şi pentru că „am fost o echipă”.

unnamed (1)El a menţionat că pe parcursul mandatului Guvernului au fost realizate mai multe proiecte pentru ţară, inclusiv fiind continuate proiectele începute anterior. Iurie Leancă a recunoscut, totodată, „unele fisuri” din cadrul activităţii Executivului şi şi-a manifestat speranţa că viitorul Guvern va prelua activităţile şi reformele necesare pentru dezvoltarea ţării. „Tema pentru acasă va fi valabilă. Pe temelia bună pe care am construit-o trebuie ridicaţi pereţii şi acoperişul unei Moldove europene”, a subliniat premierul.

Până la aprobarea deciziei, Executivul a aprobat ultimele proiecte de legi. Este vorba despre aprobarea semnării Protocolului privind introducerea modificărilor în Acordul privind Regulile de determinare a ţăriide origine a mărfurilor în Comunitatea Statelor Independente din 20 noiembrie 2009; aprobarea Memorandumului de Înţelegere privind cooperarea şi schimbul de informaţie între Comisia Naţională a Pieţei Financiare din R. Moldova şi Comitetul de Stat pentru Valori Mobiliare din Republica Azerbaidjan, semnat la Baku, la 23 octombrie, precum şi proiectul cu privire la acordarea Bursei de excelenţă a Guvernului şi a Bursei nominale (pe domenii) pentru doctoranzi pe anul 2015. De asemenea, a fost aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor cultural-artistice din Piaţa Marii Adunări Naţionale cu ocazia sărbătoririi Revelionului. Astfel, au fost alocaţi 600 de mii de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

Menționăm că Guvernul Leancă a fost investit în funcţie pe 31 mai 2013 după ce, pe 5 martie 2013, Parlamentul a votat pentru demiterea Guvernului Filat.