Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO, VIDEO/ Scandal la Rîbnița.…

FOTO VIDEO Scandal la Rîbnița. Mai mulți cetățeni ai orașului din stânga Nistrului au blocat circulația de pe podul spre Rezina, nemulțumiți de interdicțiile de circulație impuse de Tiraspol

Sursa: TCB Tiraspol

O manifestație mai rar întâlnită a avut loc în această dimineața la Rîbnița. Zeci de locuitori ai orașului, dar care lucrează la Rezina, au blocat curculația mașinilor pe podul de peste Nistru care leagă cele 2 localități. Oamenii sunt revoltați că nu li se permite să meargă la lucru deoarece autoritățile de la Tiraspol le-a anulat peste noapte permisele cu care puteau traversa podul.

Imagini de la fața locului au fost distribuite pe mai multe canale de Telegram. În același timp, presa de la Tiraspol spune că aceste permise au fost anulate pentru că cel puțin 10 angajați ai fabricilor din Rezina, rezidenți ai Rîbniței s-ar fi infectat cu Covid-19 și la rândul lor, ar fi devenit focare de infecție pentru populația din Stânga Nistrului.

Protestul de la Rîbnița Sursa: Alexandr Podgorețchi

Potrivit canalului de televiziune de la Tiraspol, TSV, șeful departamentului de interne al regiunii din Stânga Nistrului era așteptat la fața locului pentru a clarifica situația.

Potrivit informațiilor oficiale, până ieri, cetățenii din stânga Nistrului, angajați la întreprinderile din dreapta Nistrului beneficiau de un permis provizoriu emis de autoritățile de la Tiraspol prin care li se permitea călătoriile libere din regiune în interes de serviciu. Ieri, însă, autoritățile de la Tiraspol au decis să le anuleze și astfel, aceste persoane au rămas practic fără posibilitatea de a merge la lucru. Oficial, măsura a fost luată pentru că Moldova face parte din rândul țărilor cu grad sporit de risc de infecție cu Covid19.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată situația.