Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ „Duble standarde” sau „campanie…

FOTO „Duble standarde” sau „campanie electorală pe banii rușilor”? Ceremonie cu fast în centrul capitalei cu cele 5 autospeciale de deszăpezire donate de Moscova

Cele 5 autocamioane de model Kamaz donate de către administrația Moscovei au ajuns la Chișinău. Cu această ocazie, municipalitatea a organizat o ceremonie în plin centrul capitalei. Evenimentul a fost transmis live de paginile de facebook a Primăriei Chișinău, dar și cea a primarului Ion Ceban.

Imaginile au stârnit însă, mai multe discuții aprinse. Mai mulți internauți au acuzat gestul primăriei pe care l-au calificat drept o manifetsare de „duble standarde”, „ipocrizie” și „campanie electorală pe bani rusești”.

Asta pentru că în mai, atunci când Moldova se afla în stare de urgență din cauza pandemiei de COVID, un ajutor umanitar substanțial constând din echipamente medicale, utilaj medical, medicamente și alte consumabile aduse cu 20 de camioane a fost întâmpinat sub podul de la Telecentru.

Oficialii spuneau atunci că astfel s-a dorit evitarea aglomerării centrului orașului. Decizia luată atunci de Guvernul R. Moldova a stârnit reacții din partea mai multor politicieni din opoziție. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că cele 20 de camioane cu ajutor umanitar românesc nu au fost lăsate să intre în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), pentru a fi preluate în cadrul unei ceremonii oficiale.

Astăzi însă, cele 5 camioane au fost plasate inițial vizavi de scuarul Mihai Eminescu, după care parcate în fața primăriei și apoi pe str. Vlaicu Pîrcălab.

Primarul Ion Ceban neagă acuzațiile și spune că acest ajutor nu are nimic cu campania electorală și că e doar o coincidență că a ajuns la Chișinău în această perioadă.

La ceremonie a participat și ambasadorul Rusiei din Moldova. Ceban spune că această donație a fost agreată mai din timp, au fost proceduri legate de COVID, poate prezenta toată documentația, care este lunga și mai mult, camioanele trebuiau să tranziteze mai multe state.