Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Detalii de la CNA despre…

Detalii de la CNA despre dosarul în care au avut loc perchezițiile la partidul Renaștere: Un consilier de la Ocnița a fost reținut în flagrant

Sursa: CNA

Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție au reținut în flagrant, în după-amiaza zilei de 2 august, un consilier raional al Consiliului raional Ocnița, în timpul transmiterii unei sume de 30 de mii de dolari primarului orașului Ocnița. Persoana a fost reținută pentru 72 de ore și a fost plasată în izolatorul CNA. Reținerea a avut loc în cadrul unei cauze de corupere și spălare de bani, în care sunt vizați membrii partidului Renaștere.

În cadrul cauzei penale, pornite pe fapte de finanțare ilegală a formațiunii politice și spălare de bani, ofițerii CNA și procurorii au constatat că, începând cu 24 martie 2023 şi până în prezent, primarul orașului Ocnița ar fi fost abordat de către unul dintre consilierii raionali în vederea convingerii acestuia de a renunța la formațiunea din care făcea parte și aderarea la un alt partid politic. În schimb, consilierul i-ar fi promis o remunerare ilicită de 2 milioane de lei, dintre care 1  milion era pentru primar, iar altă parte din bani urma a fi investită în proiecte de infrastructură.

„Astfel, la data de 2 august, sub controlul CNA a fost primită suma de 30 de mii de dolari, iar consilierul a fost reținut în flagrant. Pentru documentarea sub toate aspectele a infracțiunii și identificării altor complici, au fost operate percheziții la sediile unei formațiuni politice – atât în Chișinău, cât și în or. Ocnița”, transmite CNA.

De la fața locului au fost ridicate materiale „relevante cauzei, între care calculatoare, purtători de informații, mijloace bănești și telefoane mobile”. La fel, a fost ridicată suma de 30 de mii de dolari, primită sub controlul CNA.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Înregistrarea audio în dosarul consilierului de la Ocnița, publicată de CNA:

Oamenii legii au desfășurat miercuri, 2 august 2023, percheziții la unul dintre sediile partidului Renaștere. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA).

„Desfășurăm acțiuni de urmărire penală în cadrul unei cauze de corupere și spălare de bani. La această etapă nu putem oferi mai multe detalii. Vom reveni cu amănunte după finalizarea perchezițiilor”, a transmis ofițera de presă Ina Voloşciuc.