Principală  —  Ştiri   —   Contrabandă cu alcool „sud-coreean” în…

Contrabandă cu alcool „sud-coreean” în sumă de patru milioane de lei. Unde urma să ajungă marfa

Captura foto: Facebook/ PCCOCS

Un autocamion cu băuturi alcoolice, pretins fabricate în Coreea de Sud, a fost reținut la punctul de trecere a frontierei (PFT) Leușeni-Albița pe 30 martie. Marfa urma să fie transportată în portul din Constanța, România, cu destinația finală – Statele Unite ale Americii.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii vamali, anunță că, urmare a reținerii cantității de alcool, oamenii legii au efectuat un șir de percheziții. Procurorii au percheziționat alte patru autocamioane și depozitul agentului economic, în trei localități din centru țării.

Potrivit PCCOCS, au fost ridicate peste 300 de mii de sticle de băuturi alcoolice, estimate la peste patru milioane de lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat materie primă pentru ambalare, acte contabile, înscrisuri de ciornă și purtători de informații.

Probele urmează să fie supuse cercetărilor penale, iar persoanele implicate urmează să fie citate pentru audieri. Investigațiile continuă, menționează PCCOCS.