Principală  —  Ştiri   —   Concurs pentru jurnaliști și studenții…

Concurs pentru jurnaliști și studenții la jurnalism

În cadrul programului ”Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” implementat de IREX Europa, lansăm un concurs pentru jurnaliștii și studenții la facultatea de jurnalism din întreaga republică, inclusiv regiunea Transnistreană, care doresc sa-și îmbunătățească performanțele în domeniul producerii materialelor video ce țin de tematica asocierii R. Moldova cu Uniunea Europeană și alte teme importante.

Cel puțin 5 participanți vor fi selectați pentru a produce materiale televizate de 10-20 de minute despre Uniunea Europeană, cu accent pe exemple concrete ale impactului cooperării cu UE și a relațiilor internaționale ce afectează țara și populația. Participanții pot fi de la ziar, radio,TV sau on-line, sau să fie studenți la facultatea de jurnalism. Experiența de lucru cu imaginea video va constitui un avantaj.

Materialele video vor fi produse cu ajutorul Asociației Telejurnaliștilor Independenți (ATI – www.reporterdegarda.md  ) și vor fi difuzate la postul public de televiziune Moldova 1 și la alte posturi TV din republică.

Participanții selectați își vor asuma responsabilitatea de a scrie/produce ulterior încă 4 materiale despre apropierea R. Moldova de UE, sau la alte teme cu impact major pentru R. Moldova. Acestea vor fi publicate în presa scrisă, la radio sau on-line.

Toate cheltuielile legate de producerea reportajului TV, precum și deplasările jurnaliștilor la Chișinău vor fi acoperite de program. De asemenea participanții vor primi un onorariu variind de la 1000 la 3000 de MDL pentru materialul TV realizat, în funcție de gradul lor de implicare. Cele mai bune materiale publicate după reportajul TV vor fi de asemenea remunerate.

IREX îi încurajează pe jurnaliștii vorbitori de limbă rusă să participe la acest concurs.

Persoanele interesate sunt solicitate să trimită CV-ul și formularul de aplicare Danielei Galai, Coordonator de program la dgalai@irexeurope.eu pînă pe data de 20 octombrie.Pentru detalii puteți să o contactați pe Daniela Galai la 060464641 sau 022/22.55.95 sau pe Alina Radu la nr. de tel: 022/23.44.38 și alinaradu.zdg@gmail.com.  Doar candidații selectați vor fi contactați.

IREX Europa est o oranizație non guvernamentala, non profit ce oferă programme inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente , stimulează dezvoltarea unei societăți civile pluraliste și contribuie la reducerea conflictelor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați : www.irex-europe.fr