Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   IGSU a desfășurat în mai…

IGSU a desfășurat în mai multe raioane din țară, activități de prevenire a cazurilor de înec în perioada rece a anului

La data de 11 februarie 2023 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat în mai multe raioane din țară, activități de prevenire a cazurilor de înec în perioada rece a anului. Astfel, angajații IGSU au mers pe malurile râurilor și lacurilor din țară, unde au informat cetățenii despre riscul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice. Salvatorii au îndemnat pescarii să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucât grosimea acesteia este foarte subțire și reprezintă un pericol iminent pentru viața acestora, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Mai mult, oamenii au fost informați că schiatul și patinajul pe gheața bazinelor acvatice este interzis, dacă stratul nu depășește 8-10 cm. Totodată, specialiștii au venit cu recomandări și pentru persoanele care au în grijă minori, întrucât aceștia sunt cei mai expuși riscului de prăbușire. Părinții au fost atenționați să nu-și lase copiii să se joace pe gheață, iar pentru evitarea tragediilor maturii au fost rugați să interzică minorilor să desfășoare activități în apropierea lacurilor și râurilor. 

La final, salvatorii au împărțit cetățenilor pliante informative cu măsuri de prevenire a cazurilor de înec și incidentelor în prejma bazinelor acvatice, dar și pliante cu instrucțiuni privind ieșirea de sub gheață în cazul unei prăbușiri. Mai mult, pompierii au îndemnat oamenii să apeleze în mod de urgență Serviciul 112 în caz dacă au observat persoane căzute sub gheață.