Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Cele 300 de milioane de…

Cele 300 de milioane de lei anunțate de Guvern după vânzarea a 4 bunuri de stat nu au ajuns încă la Buget: Au fost adjudecate de companii autohtone care au la dispoziție 20 de zile ca să achite banii

După ce ieri Agenția Proprietăți Publice a anunțat vânzări de peste 305 milioane de lei, instituția a venit cu un comunicat de presă în care face câteva precizări. Proprietățile publice încă nu au fost cumpărate, cele 2 terenuri de pe strada Vasile Lupu și 2 întreprinderi de stat au fost doar adjudecate la licitație publică, iar companiile cumpărătoare au la dispoziție 20 de zile pentru a le achita.

De asemenea, Agenția a anunțat și care sunt cele 2 întreprinderi de stat vândute. Este vorba despre Î.A.S. „Vivaflora” de pe strada Tudor Vladimirescu din sectorul Rățcani al capitalei și Î.S. ”Preventoriul autogestionar al Academiei de Științe a Moldovei” situat la Telecentru, pe strada Gheorghe Asachi.

APP a prezentat și un tabel al bunurilor scoase la licitație, evaluarea acestora, prețul inițial și cel adjudecat.

Șefa Direcției Privatizare și Post-Privatizare a Agenției Proprietăți Publice a refuzat să ne spună care sunt companiile care și-au adjudecat proprietățile scoase la licitație, menționând doar că sunt autohtone. Alina Boțoc spune că așteaptă ca mai întâi aceste companii să transfere banii, după care ar putea face publice numele acestora.

La ședința Guvernului din 21 octombrie. șeful Agenției Proprietăți Publice a anunțat că instituția pe care o conduce a reușit să vândă 4 proprietăți publice cu 305,14 milioane de lei moldovenești. Grosul banilor însă, reprezintă un domeniu de 7,1 hectare de teren de construcție de pe strada Vasile Lupu care a aparținut armatei. În 2017, 1,5 hectare din acest lot a fost transmis SPPS printr-o hotărâre de guvern, iar șeful instituției de la acea vreme, Anatol Golea preciza în nota explicativă că terenul este destinat demarării unui proict public-privat.

Lotul de 7,1 hectare a fost adjudecat contra sumei de 299 de milioane de lei.