Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cei aproape 200 de moldoveni…

Cei aproape 200 de moldoveni care au înnoptat pe aeroportul din Praga pornesc acasă

Moldovenii care au înnoptat pe aeroportul din Praga pornesc acasă în aceste momente. Cursa lor a fost aprobată.

Ieri seara, cei aproape 200 de moldoveni blocați pe aeroportul de la Praga au rămas să înopteze acolo cu speranța că vor reuși, totuși, să ajungă acasă. Administrația aeroportului a ajutat cu paturi pliante, iar un moldovean stabilit în Cehia, le-a adus mâncare. Totodată, oamenilor li s-a promis că astăzi ar putea ajunge acasă.

Mai mulți moldoveni au rămas blocați pe aeroportul de la Praga, după ce zborul anunțat de compania lor pentru 1 aprilie a fost mutat pentru data de 2 aprilie.

Oamenii au ajuns pe 2 aprilie la aeroport pentru zborul lor de la ora 9.00, însă li s-a spus că zborul va avea loc la ora 10.20, apoi la ora 11.00 și ulterior, că va fi la ora 13.00. Până seara, oamenii așa și nu au afla nimic despre cursa lor, decât că nu este aprobată de autoritățile din R. Moldova.

Cursa Praga Chișinău a fost anunțată de compania Ednateric Trans, însă trebuia îndeplinită de către compania Czech Airlines.

Anterior, 220 de pasageri care urmau să vină pe 30 martie seara, cu o cursă charter în R. Moldova au rămas blocați la aeroportul Charles de Gaulle de la Paris. Compania responsabilă a anunțat tardiv despre modificări de curse și și-a cerut scuze de la pasageri pentru incomoditățile create. Oamenii au rămas să doarmă la aeroport atunci și au ajuns acasă a doua zi.