Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Ne-au dat jos gențile din…

„Ne-au dat jos gențile din avion, iar poliția ne spune să ieșim”. Mărturiile unei moldovence de pe cursa Praga-Chișinău

Mai mulți moldoveni sunt blocați pe aeroportul de la Praga, după ce zborul anunțat de compania lor pentru 1 aprilie a fost mutat pentru data de 2 aprilie. Oamenii au ajuns astăzi la aeroport pentru zborul lor de la ora 9.00, însă li s-a spus că zborul va avea loc la ora 10.20, apoi la ora 11.00 și ulterior, că va fi la ora 13.00. Însă e trecut de amiaza, iar oamenii așa și nu știu nimic despre zborul lor.

Poliția și reprezentanții aeroportului ceh au spus că deja cursa rezervată pentru noi este anulată. Așteaptă deja informații pentru ora 9.00. Între timp, ne impun să ieșim să ieșim din sala de tranzit și să mergem să ne pună ștampila că am ieșit înapoi din vamă, ca să stăm acolo în sala de așteptare. Compania așa și nu ne-a contactat. La un moment dat, apăruse pe ecran ora 23.00, dar deja acolo nu mai există cursa asta. Gențile ni le-au dat jos din avion, aici tot vine poliția și ne spune să ieșim, pentru că nu trebuie să stăm aici.

A venit o doamnă moldoveancă aici, la noi – probabil, este infirmieră în zonă- și a întrebat de copii și femeile însărcinate ce să le cumpere, pentru că poate merge la magazin după ceva produse. A cumpărat din banii ei, a venit cu o geantă mare și a împărțit câte ceva fiecăruia, ne-a dat și câte o sticlă de apă. Altfel, nimeni nu ne spune nimic, nu ni se explică nimic. Stăm toți aici, suntem disperați. Probabil, cursa nu va fi deloc, dacă și de aici au anulat”, spune o pasageră rămasă pe aeroportul din Praga.

Anterior, 220 de pasageri care urmau să vină pe 30 martie seara, cu o cursă charter în R. Moldova au rămas blocați la aeroportul Charles de Gaulle de la Paris. Compania responsabilă a anunțat tardiv despre modificări de curse și și-a cerut scuze de la pasageri pentru incomoditățile create. Oamenii au rămas să doarmă la aeroport atunci și au ajuns acasă a doua zi.