Principală  —  Ştiri   —   Ce se va discuta mâine…

Ce se va discuta mâine la ședința Consiliului Superior al Magistraturii

Pe agenda de mâine, 1 august, a Consiliului Superior al Magistraturii se află 14 subiecte. Astfel, mâine urmează să se discute inclusiv despre contestarea hotărârii Plenului Colegiului disciplinar emise în privința judecătorului Mihail Diaconu.

Lui Diaconu i se invocă aplicarea în mod intenționat, cu rea-voință sau aplicarea repetată din neglijență gravă a legislației contrar practicii judiciare uniforme și încălcarea normelor imperative ale legislației în procesul de înfăptuire a justiție.

ZdG a scris anterior despre magistratul Mihail Diaconu și cariera sa în sistemul judecătoresc în articolul Un judecător din iad în drum spre Curtea de Apel Chișinău.

Tot mâine, se va discuta și despre  desfășurarea concursului pentru numirea unui membru din rândul reprezentanților societății civile în componența Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor și Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor. Pentru acestea și-a depus candidatura o singură persoană – Sergiu Beșliu.

Pe agenda de mâine se află și un subiect ce vizează  cererile unor judecători sau candidaţi la funcţia de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare şi/sau Colegiului de selecţie şi Comisiei
unice la INJ, pentru o eventuală promovare sau numire în funcţie.