Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   „Cadou de sărbători?”. Mai multe…

„Cadou de sărbători?”. Mai multe stații de alimentare au afișat noi prețuri la combustibil, mai scump cu până la 60 de bani pe litru

Foto: washcycle.com

Mai multe stații de alimentare din Republica Moldova a afișat noi prețuri la combustibul. Astfel, un litru de benzină sau motorină ajunge să coste cu 60 de bani mai mult, iar gazul lichefiat s-a scumpit cu 40 de bani.

Astfel, potrivit ultimelor prețuri afișate de stațiile de alimentare, un litru de benzină A95 a ajuns să coste 16,08 lei, față de 15,45 de lei. Motorina la fel a crescut de la 13,05 la 13,69 de lei per litru.

Se scumpește și gazul lichefiat care a ajuns să coste 9 lei și 32 de bani față de 8 lei și 92 de bani.

Scumpirea de astăzi a fost criticată de deputatul Platformei DA, Liviu Vovc pe pagina sa de facebook. Vovc spune că ne așteaptă vremuri tulburi și scumpirea vine „în timp ce agricultorii sunt afectați de secetă, nu au primit susținere de la guvern. Și așa cum nu au cu ce să își cultive pământul se mai scumpesc și carburanții”.

Și deputatul PAS, Petru Frunze se întreabă dacă este vorba despre „un cadou de sărbători”. „Acum guvernarea PSRM-ȘOR își recuperează banii pierduți în campania electorală. Azi + 60 bani”, a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

Marile rețele încă nu au afișat noile prețuri. Potrivit specialiștilor însă, scumpirile sunt inevitabile. Asta din cauza creșeterii prețului la petrol pe piața internațională unde barilul s-a scupit cu 30%. De asemenea, un alt motiv ar fi și deprecierea leului moldovenesc. Valuta națională a cunoscut o scădere importantă a cotațiilor, un euro a ajuns să coste mai mult de 21 de lei, în timp ce dolarul a trecut de 17 lei.