Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Bărbatul care și-a violat nepoata…

Bărbatul care și-a violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Imagine simbol

Bărbatului care și-a violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Potrivit comunicatului emis de Procuratură, sentința a fost pronunțată pe 11 iunie 2024.

Cazul a avut loc pe data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00.

Potrivit comunicatului, bărbatul a săvârşit infracţiunea prevăzută de articolul 171 alin. (3) lit. b) din Codul penal, conform semnelor calificative: „Violul, adică actul sexual neconsimțit, săvârșit cu bună-știință asupra unui membru de familie care nu a atins vârsta de 14 ani”.

Procuratura menționează că pe parcursul urmăririi penale învinuitul s-a aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată.

Sentința este cu drept de atac.

Pe 10 iunie, Procuratura a anunțat că tatăl care și-ar fi violat sistematic fiica vitregă în vârstă de 11 ani, lăsând-o însărcinată, a fost trimis pe banca acuzaților. Potrivit comunicatului publicat de instituție, dacă va fi recunoscut vinovat, acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.