Principală  —  IMPORTANTE   —   Asociația de Nursing din R.…

Asociația de Nursing din R. Moldova anunță despre decesul unei asistente medicale: „A știut să se agațe de cea mai mică speranță pentru a se vindeca…”

Asociația de Nursing din R. Moldova anunță despre decesul unei asistente medicale din secția Pneumologie, Clinica Pediatrie a Institutului Mamei și Copilului – Victoria Maciuga (45 de ani), care a pierdut lupta cu COVID-19. Ea a fost internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 6 iunie, cu COVID-19. 

Am pierdut un adevărat simbol al devotamentului față de semeni, față de profesie, un om care și-a dedicat viața salvării vieții celor care au avut nevoie de asistență medicală. Prin toată viața și activitatea sa, Victoria Maciuga a fost și va rămâne un model în slujba oamenilor. A știut să se agațe de cea mai mică speranță pentru a se vindeca. A plecat însă prea devreme dintre noi, dar suntem siguri că va trăi mai departe în inimile celor care au avut onoarea s-o cunoască. Veşnica amintire şi condoleanţe familiei îndurerate!”, se spune în mesajul Asociației.

Potrivit datelor oficiale, până azi, au fost confirmate 2146 cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-547, farmaciști-26, asistenţi medicali-852, felceri-112, personal auxiliar-609 persoane.