Principală  —  IMPORTANTE   —   ANRE a aprobat noile tarife…

ANRE a aprobat noile tarife la energia electrică și termică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat în ședința de marți, 19 martie, proiectele de hotărâre ale prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” și S.A. „CET-Nord”.

Locuitorii capitalei vor achita pentru energia termică livrată de Termoelectrica 2 138 de lei/Gcal (fără TVA), cu 636 de lei mai puțin decât tariful actual – 2 774 de lei/Gcal.

Pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare ale S.A. „Termoelectrica”, consumatorii vor achita 2,48 lei/kWh (fără TVA), cu 1 leu și 10 bani mai puțin decât au plătit de la începutul anului 2024.

Consumatorii din municipiul Bălți, deserviți de CET-Nord, vor achita 2 245 de lei/Gcal (fără TVA), comparativ cu 3 215 lei/Gcal, iar prețul pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare ale S.A. „CET-Nord” va fi în mărime de 276 bani/kWh (fără TVA).

În final, Consiliul de Administrație a aprobat prețurile reglementate (fără TVA) pentru furnizarea energiei electricede către S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, consumatorilor finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (0,4 kV) vor achita 284 bani/kWh.

De asemenea, au fost aprobate prețurile reglementate (fără TVA) pentru furnizarea energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L., consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (0,4 kV) vor achita 234 bani/kWh.