Tratată cu somnifere, imobilizată, după care exploatată prin muncă

Procurorii vor contesta sentinţa prin care un bărbat s-a ales doar cu amendă pentru că a impus o minoră din Federaţia Rusă să muncească forţat în R. Moldova.

În opinia procurorilor, probele prezentate în instanţă au demonstrat că, în anul 2004, inculpatul cu soţia sa, aflându-se în or. Sterlitomac, Federaţia Rusă au răpit o minoră pe care au imobilizat-o, administrându-i somnifere. În continuare, aceştia au transportat minora în or. Ufa, unde au adăpostit-o într-un apartament şi au exploatat-o prin muncă fiind impusă să efectueze lucru casnic.

În toamna aceluiaşi an, inculpaţii i-au falsificat victimei actele de identitate şi au transportat-o în R. Moldova, unde au adăpostit-o într-un şopron din Soroca şi timp de un an au impus-o să lucreze prin gospodărie. În 2005, inculpaţii au dat minora să muncească la o altă familie, unde iarăşi a fost pusă să muncească forţat şi agresată de această dată şi sexual. Abia în aprilie 2006, fiind ajutată de un bărbat, victima a reuşit să scape din sclavie.

Recent, Judecătoria Soroca a condamnat bărbatul care a fost pus sub învinuire de recrutare, transportare şi adăpostire a unui copil în scop de exploatare prin muncă forţată la amendă în mărime de 3 mii de lei, recunoscându-l vinovat de abuz la adopţia copiilor. Procurorii consideră că judecătorii au calificat incorect acţiunile inculpatului, iar pedeapsa aplicată – prea blândă şi au contestat sentinţa, solicitând ca învinuitul să fie condamnat pentru trafic de copii la 13 ani de închisoare.

Procuratura Generală anunţă că ceilalţi complici ai inculpatului sunt anunţaţi în căutare internaţională.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *