Statul, mai “bogat” cu 42 de milioane de lei

Ieri, statul a mai reușit să vândă alte cinci bunuri, în care deținea acțiuni. Agenția Proprietății Publice a anunțat că statul a obținut în urma vânzărilor aproape 42 mil. de lei.

Astfel,  Î.S. pentru cercetare şi producere “Avicola Moldova”, scoasă la vânzare pentru 5, 84 mil. de lei a fost vândută firmei “Carou Grup” S.R.L. cu 6 mil. Î.S. pentru Cercetare şi Producere a Resurselor Biologice Acvatice “Acvacultura-Moldova”, scoasă la mezat pentru 15,78 mil., a fost vândută cu 15,85 mil firmei Fitofag” S.R.L. Î.S. Sovhozul Apicol de Reproducţie “Nectar” din Edineţ, scoasă la vânzare cu 250 mii lei a fost vândută cu 255 mii lei firmei Catărvăi” S.R.L.

Totodată, Î.S. Institutul de proiectare a sistemelor de gospodărie a apelor “AcvaProiect”, cu prețul inițial de vânzare de 6 mil. de lei, a fost vândut cu 6, 005 mil. firmei Customagic” S.R.L.. Î.S. Staţiunea Tehnologico-Experimentală de Procesare a Fructelor şi Legumelor “Conserv-E”, scoasă la mezat pentru 13,45 mil. A fost vândută cu 13,55 mil. de lei firmei “Moldprodinvest” S.R.L..

În cadrul concursului investițional, statul a vândut cinematograful „Luceafărul” din or. Teleneşti cu 300 mii lei lui Dinu Iliescu din același oraș. În total, s-au obținut 41.96 mil. de lei. Suplimentar, de la fiecare tranzacţie, în bugetul de stat se achită impozitul privat în mărime de 1% de către cumpărători.

Astăzi este ultima zi de licitații, organizate prin intermediul Bursei de Valori.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.