„ReUNIUNI teatrale” pe scena teatrului din Iași

Ziua Unirii va fi sărbătorită pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, în zilele de 24 şi 25 ianuarie, prin organizarea în parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău a spectacolelor „Hronicul găinarilor”, după Aurel Busuioc şi „Douăsprezece scaune”, după Ilf şi Petrov, scrie Radioiași.

Pentru al doilea an consecutiv, proiectul „ReUNIUNI teatrale”, readuce în faţa publicului ieşean o colaborare de lungă durată între cele două instituţii teatrale din Iaşi şi Chişinău. Bazată pe un dialog intercultural de calitate, această colaborare se concretizează, mai ales atunci când e sărbătorită Ziua Unirii.

Totodată, actorii de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi vor interpreta, la sfârşitul lunii martie, două spectacole la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

„Fiind structurat în esenţă pe interculturalitate, pe cunoaşterea mai profundă a fenomenului teatral din cele două spaţii culturale vecine, proiectul are pe agendă două dintre cele mai de succes spectacole ale Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, găzduite de Naţionalul de la Chişinău. Spectacolele vor avea loc pe 27 martie, zi cu dublă semnificaţie, care sărbătoreşte atât Unirea de la 1818 a Basarabiei cu România, cât şi, la nivel mondial, teatrul”, se menţionează într-un comunicat remis AGERPRES.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *