Punctul de trecere ucrainean, închis pentru automobile

Punctul de trecere „Tudora” este deschis doar pentru mașinile de mare tonaj sau a celor de teren. Astfel, conducătorii altor unități de transport sunt îndemnați să aleagă punctul de trecere Palanca-Maiaki. Amintim că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, punctele de trecere Ciadîr-Lunga-Novie Troiani şi Vulcăneşti-Vinogradovka, nu functionează din cauza drumurilor impracticabile pe partea ucraineană.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, angajaţii Poliţiei de Frontieră au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:
– 2 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul punctelor de trecere;
– o persoană a recurs la uz de fals în acte;
– o tentativă de trecere peste frontiera de stat a bunurilor materiale;
– 4 cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– o persoană aflată în conflict cu legea şi 2 unităţi de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile Regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, se atestă o creștere uşoară a fluxului de persoane şi mijloace de transport. Astfel, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat 38 448 traversări ale persoanelor şi 7 685 traversări ale unităţilor de transport.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *