Promisiunea lui Iohannis de la Chișinău

Klaus Iohannis, președintele ales al României se află astăzi în vizită la Chișinău. Acesta a venit în țara noastră la invitația liderului PLDM, Vlad Filat, dar se va întâlni și cu șeful statului, Nicolae Timofti.

“Sunt foarte bucuros că mă aflu astăzi aici. Se știe, este prima vizită în afara României de când românii mi-au dat votul lor. Vizita de astăzi se face la invitația președintelui PLDM, Vlad Filat, și vine în contextul alegerilor pe care le aveți. Mă aflu aici pentru a exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democrației și alinierea la normele europene a R. Moldova. Este evident caracterul special a relațiilor dintre România și R. Moldova. Avem o limbă comună, o istorie comună, cultură comună, tradiții pe care țările noastre le împărtășesc. Nu există o altă țară decât R. Moldova care este atât de importantă pentru România”, a menționat Iohannis.

“Vă promit că România va respecta integritatea și interesele economice ale R. Moldova. România a avut șansa istorică să devină membră a UE, iar pe 30 noiembrie există o șansă pentru ca R. Moldova să aibă un viitor mai bun în UE”, a mai spus Iohannis.

La rândul său, Vlad Filat, liderul PLDM i-a mulțumit lui Iohannis pentru vizită, menționând că PLDM l-a susținut în această campanie electorală. Filat s-a referit mai apoi la ziua de 30 noiembrie 2014, menționând că urmează “cele mai importante alegeri de după independență, referindu-se mai apoi la “provocările interne, dar mai ales cele externe”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. lili

    pe cine oare au scapat sa-l invite ? Si artisti si demnitari – atit de tare se tin de putere !!! Acum au nevoie de popor fiecare concurent, dar pina la 30.11.2014. Dupa data indicata – nu stiu ce doresc ca nu noi purtam vina, nu noi am inceput sau sfirsit si totnu noi nu noi…. Ofof Moldova tara mea necajita cum ai ajuns – si noi cu tine ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *