Operaţiunile de salvare a celor 200 de persoane rămase pe feribotul incendiat continuă

Autorităţile maritime italiene, elene şi albaneze au lansat o vastă operaţiune de salvare pe mare pentru a recupera aproape 200 de persoane, blocate pe puntea feribotului cu 478 de persoane la bord, pe care duminică, 28 decembrie, a izbucnit un incendiu, în Marea Adriatică. Marina Militară italiană a anunţat, că 290 de persoane au fost recuperate cu elicoptere şi nave trimise la faţa locului pentru a salva pasagerii şi membrii echipajului Norman Atlantic, relatează Mediafax.

jegilvPotrivit Pazei de Coastă, marina militară italiană şi autorităţile maritime au efectuat 34 de drumuri dus-întors, venind în ajutorul pasagerilor blocaţi pe nava incendiată. O echipă sanitară alcătuită din trei persoane a urcat la bordul feribotului pentru a oferi ajutor pasagerilor şi membrilor echipajului aflaţi în continuare pe navă. Cele mai multe dintre persoanele salvate prezentau hipotermie şi probleme respiratorii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *