“Circ în TramVai”: Cine a adus lupii în Moldova?

Lupii din lunca Prutului nu au trecut râul, ei au fost aduşi din Rusia şi sunt o achiziţie pentru care s-au plătitt 100 mii USD. Potrivit unor surse confidenţiale din anturajul administraţiei de la Tiraspol, haita de lupi, care face de-o lună de zile ravagii în raionul Hânceşti, ar fi fost adusă în R. Moldova pe calea aerului din Rusia. Acestea susţin că ar fi vorba de o comandă specială din perioada aflării la guvernare a partidului comuniştilor, dar amânată temporar de PCRM, după pierderea alegerilor din 2009. Se presupune că V. Voronin ar fi avut intenţia să populeze cu lupi pădurea de la Geamăna, Anenii Noi (una din moşiile familiei), pentru îndeletniciri vânătoreşti – o alternativă pădurii de la Ţiganca, populată la indicaţia aceluiaşi Voronin, cu fazani şi mistreţi. După eşecul electoral şi post electoral din noiembrie 2010, PCRM nu a mai putut amâna comanda. Lupii prinşi, făceau cheltuieli de întreţinere. Aduşi în Moldova, aceştia au fost scoşi din cuşti şi lăsaţi la libertate în lunca Prutului, mai aproape de frontiera cu România. Reieşind din felul în care interpretează situaţia canalul de televiziune NIT (portavocea PCRM), comuniştii au decis să folosească achiziţia în scopuri politice, punând la cale o diversiune, în varianta celei din vară cu «bombardarea de către aviaţia română a digului de la Nemţeni». Lupii trebuiau declaraţi «spioni» români, care nu ar fi pătruns în teritoriul R. Moldova, dacă V. Filat nu scotea sârma ghimpată de la Prut, iar Uniunii Europene trebuia demonstrat că România nu este capabilă să asigure securitatea frontierei cu R. Moldova şi, deci, nu întruneşte condiţiile de aderare la spaţiul Schengen.

Sârma ghimpată de la Prut, în perimetrul Giurgiuleşti-Cahul, a fost scoasă încă în 1994. Prutul a îngheţat de atunci de mai multe ori, de-a lungul anilor, dar lumea de aici nu-şi aminteşte să fi avut probleme cu lupii din România.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. lUPUSOR

    Haita de lupi ,ce misuna prin partile Hincestiului,sunt opera Parascoviei de la Nemteni.In secret, a clonat mai multi lupi vinetii,in laboratorul din sura ce i-a fost luata de apa.Fara sa vrea , a adus blestemul,ce face reting la NIT TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *