Afganez sub identitate străină

Polițiștii de frontieră au depistat un cetățean afgan care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport emis de autoritățile din Marea Britanie. Documentul de călătorie figura în baza de date a Interpol ca fiind furat.

UntitledÎn data de 17.11.2014, ora 17.30, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, călătorind cu cursa aeriană Istanbul-Chișinău, o persoana de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport britanic.

Procedând la verificarea documentului, inspectorii de frontieră au constatat că acesta este fals, motiv pentru care, bărbatul a fost supus unui control adițional în cadrul căruia a fost depistat un alt pașaport, emis de autoritățile Afganistanului. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că pașaportul este original, iar persoana în cauză este afgan, în vârstă de 42 de ani. Aceasta a declarat că și-a procurat documentul aflându-se în Turcia, de la un conațional, cu scopul de ajunge în Uniunea Europeană.

Conform procedurilor legale, pașaportul britanic a fost ridicat, persoana urmează a fi returnată în Istanbul și deferită organelor competente, în vederea cercetării în continuare a cazului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *