Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul Capitalei acuză guvernarea că…

Primarul Capitalei acuză guvernarea că ar intimida agenții economici „care au realizat proiecte pentru oraș”: „Se dorește deschiderea dosarelor dacă nu pe numele meu, atunci pe numele colegilor”. Reacția PAS

Primarul Capitalei, Ion Ceban, acuză că guvernarea ar exercita presiuni asupra unor agenți economici „care au realizat diverse proiecte pentru oraș” pentru ca aceștia să depună declarații împotriva Primăriei Chișinău. Declarația a fost făcută de către Ion Ceban într-un mesaj pe Facebook.

În mesajul postat pe Facebook, Ceban susține că „prin aceste acțiuni se urmărește deschiderea unor dosare pe numele lui sau al colegilor săi din Primărie”.

„Nu vă bateți joc de oameni, vor fugi toții din țară cu așa atitudine și guvernare „bună”. Foarte urât se procedează în prezent cu acei oameni care se implică la dezvoltarea orașului. Astăzi, mai mulți agenți economici sunt purtați prin birourile și „podvalurile” unor persoane și sunt impuși să dea mărturii împotriva Primăriei Chișinău și echipei mele. Este vorba de acei agenți economici care s-au implicat și au realizat diverse proiecte pentru oraș, parcuri, trotuare, scuaruri, subterane, terenuri de joacă, proiecte sociale. Și în continuare sunt foarte mulți doritori să ne susțină, tot mai mulți în ultima perioadă. Nu îi veți putea aresta pe toți. Noi suntem mulți, iar acțiunile voastre trec orice limite legale și ale bunului simt. Oamenii sunt speriați intenționat cu fiscul și se dorește deschiderea dosarelor dacă nu pe numele meu, atunci pe numele colegilor. Astăzi toți caută și nu găsesc ce să ne invoce. Iar noi în continuare ne vom face munca și vom rămâne deschiși, transparenți și vocali la fărădelegile voastre.În curând vom da numele celor care vor să slujească acestei puteri și încalcă grosolan legea. Repet, pe fiecare proiect realizat există contract de sponsorizare cu toți agenții economici. În curând vor fi toate publicate.

Într-un comentariu pentru ZdG, reprezentanții PAS au declarat că „locuitorii Chișinăului nu au nevoie de primari-victime și papă-lapte, dar de primari leaderi, care să conducă orașul”.

„Nu comentăm teoriile de conspirație ale lui Ion Ceban. Locuitorii Chișinăului nu au nevoie de primari-victime și papă-lapte, dar de primari leaderi, care să conducă orașul. Nu de lacrimi are nevoie Chișinăul, dar de acțiuni”, au declarat reprezentanții PAS.

În februarie 2021, Ziarul de Gardă a scris că mai multe companii cu interese economice în municipiul Chișinău, unele aflate în litigii cu autoritățile municipale, au finanțat reparația unor obiective publice amplasate în capitală. Printre ele, câteva companii de construcții implicate în scandaluri imobiliare și o firmă care, în perioada în care sponsoriza lucrări în folosul Primăriei Chișinău, efectua simultan lucrări de milioane în capitală, pe bani publici, iar o altă companie cu același beneficiar câștiga două licitații în valoare de 17 milioane de lei. Atunci, la o solicitare oficială a ZdG, autoritățile publice locale au evitat să facă publice numele tuturor companiilor care au contribuit cu lucrări gratuite în folosul municipalității.

Ulterior, consilierul municipal de la Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Roman Cojuhari a depus un denunț la Procuratura Generală (PG) prin care a solicitat instituției să se autosesize pe marginea investigației Ziarului de Gardă despre sponsorii cu interese ai Primăriei mun. Chișinău. Detalii aici

Publicitate
Publicitate

Prin demersul făcut către PG, consilierul a solicitat investigarea cazurilor indicate în investigația publicată de către ZdG. 

Solicitat de ZdG, responsabilii din cadrul PG ne-au comunicat că au primit și remis solicitarea către CNA spre examinare.

„Referitor la consilierul PAS, acesta a depus o sesizare la PG, care a fost transmisa pentru examinare conform competentei CNA”, ne-a comunicat procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul PG.

Detalii aici: VIDEO/ Sponsorii cu interese ai Primăriei Chișinău

Publicitate
Publicitate