Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Partidului „ȘANSĂ”, care anterior…

Președintele Partidului „ȘANSĂ”, care anterior a lucrat la televiziunile lui Șor, Plahotniuc și Dodon, ales viceprimar al municipiului Orhei

Colaj ZdG
Colaj ZdG

Președintele Partidului Politic „ȘANSĂ”, Alexei Lungu, a fost ales viceprimar al muncipiului Orhei. Formațiunea politică, afiliată fostului deputat fugar Ilan Șor, anunță într-un comunicat că decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Consiliului Municipal Orhei.

La mai puțin de două săptămâni de la apariția Partidului „ȘANSĂ”, Alexei Lungu, un fost jurnalist, care, în timpul activității sale, a lucrat pentru mai multe posturi de televiziune afiliate politic, a devenit președintele formațiunii. 

Alexei Lungu a lucrat, timp de zece ani, în cadrul trustului General Media Group – la Publika TV și, ulterior, la Prime TV, în perioada în care holdingul era controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc. El și-a încheiat activitatea în trustul deținut de Plahotniuc în 2019, la scurt timp după plecarea acestuia din țară. 

Ulterior, Lungu s-a angajat în cadrul Societății cu Răspundere Limitată „Exclusiv Media”, afiliată fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon. Compania deținea postul de televiziune NTV Moldova, care retransmitea postul tv „HTB” din Federația Rusă, producând și emisiuni autohtone, dar și alte instituții media afiliate Partidului Socialiștilor. 

În 2022, Lungu a „aderat” la trustul media afiliat lui Ilan Șor. El a moderat emisiunea „PULS” difuzată de Orizont TV, televiziune afiliată lui Ilan Șor, care a preluat mai multe programe ale postului TV6, licența căreia a fost suspendată la sfârșitul anului trecut de către Comisia pentru Situații Excepționale. 

Toate posturile de televiziune la care a lucrat Lungu au fost, de-a lungul timpului, sancționate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului și acuzate de experți media de partizanat politic. 

Recent, ZdG a scris că, la doar o lună de la crearea partidului „ȘANSĂ”, la cârma căruia a fost instalat jurnalistul Alexei Lungu, pentru promovarea formațiunii în mediul online se cheltuie mii de euro, liderul își ține conferințele de presă în fostul sediu al lui Plahotniuc din centrul capitalei, aflat acum sub sechestru, iar, în mai multe localități din țară, oameni care anterior reprezentau Partidul „Șor”, declarat neconstituțional, acționează în numele partidului „ȘANSĂ” și, făcând promisiuni de milioane de lei, colectează semnături, obținându-le uneori prin amenințări. 

Alexei Lungu, pe care ZdG l-a surprins de mai multe ori în ultima vreme intrând în fostul sediu al Partidului Democrat din Moldova (PDM) din perioada lui Plahotniuc, ajunge de fiecare dată la muncă adus de un șofer, cu atribuții și de gardă de corp. El susține că nu știe cine plătește miile de euro pentru promovarea partidului în mediul online sau cine a achitat pentru bannerele care au împânzit toată țara, că achită din propriul buzunar arenda sălii pentru conferințele de presă și că șoferul care îl duce și îl aduce cu mașina e „un prieten care mă însoțește și mă ajută în lucrul meu politic”.