Principală  —  IMPORTANTE   —   Patru administratori de companii, reținuți…

Patru administratori de companii, reținuți de CNA într-un dosar de deposedare a capitalei de circa 8 ha de teren în valoare de peste 10 milioane de lei   

  
Mai multe percheziții au fost operate, în această dimineață, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii capitalei, într-un dosar de escrocherie. Patru pretinși administratori de societăți moldovenești au fost reținuți, fiind bănuiți de implicarea într-o schemă de delapidare a Primăriei mun. Chișinău de 8 hectare de teren din sectorul Râșcani, cartierul Poșta Veche (strada Podgorenilor), în valoare de peste 10 milioane lei, informează CNA.

Potrivit faptelor investigate, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane, care ar fi acționat în complicitate cu funcționari din cadrul Primăriei mun. Chișinău și OCT Cadastru, urmărind scopul dobândiri ilicite a bunurilor proprietate publică, au utilizat o hotărâre judecătorească falsă, pronunțată în anul 2013 de către Judecătoria Râșcani mun. Chișinău, prin care ar fi recunoscut valabilitatea unor contracte de vânzare-cumpărare presupus încheiate între Primăria mun. Chișinău cu o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii moldovenești. În urma acestor contracte, s-a înregistrat fictiv dreptul de proprietate asupra terenurilor cu suprafața totală de 7,9 ha, transmise anterior în folosința Societății pe Acțiuni ,,CZOM”, redenumită ulterior în SA SUCCIN.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA în dimineața zilei de 5 martie sub conducerea Procuraturii Chișinău, au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale, iar cele patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari, urmează a fi plasate în izolatorul CNA.