Principală  —  IMPORTANTE   —   PAS susține că a înaintat…

PAS susține că a înaintat o petiție prin care solicită redeschiderea rutelor de transport nocturn din Chișinău – VIDEO

Reprezentanții Partidului Acțiuni și Solidaritate (PAS) anunță că fracțiunea PAS din CMC împreună cu tinerii PAS Youth au depus vineri o petiție cu aproape 2 mii de semnături prin care solicită Primăriei Municipiului Chișinău și Regiei Transport Electric C redeschiderea rutelor de transport nocturn din Chișinău.

Potrivit unui comunicat emis de PAS, la evenimentul de depunere au participat Costel Bocancea, vice-preşedinte Politici PAS Youth Chișinău și Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC.

„Lipsa serviciilor de transport nocturn afectează direct locuitorii municipiului Chișinău. Una din cele mai afectate grupe sociale fiind tinerii. Tinerii care muncesc noaptea sau vor să participe la diverse activități după ora 23:00 sunt puși într-o dilemă: Să rămână în oraș și să ajungă acasă pe jos sau să apeleze la servicii de taxi ori să renunțe la activitățile pe care le desfășoară pentru a reuși la transport”, menționează reprezentanții PAS.

În context, reprezentanții PAS au venit și cu un apel către primarul Capitalei.

„Pe Ion Ceban nu îl interesează mobilitatea urbană și confortul cetățenilor care lucrează noapte. Este mult mai importantă folosirea resursei primăriei pentru lansarea noilor proiecte politice. Facem un apel către primar să nu arunce la gunoi aceste 2000 de semnături și să găsească în termeni restrânși cele mai bune soluții”, mai spune PAS.

În perioada 5 iulie – 30 octombrie 2016 a fost lansat un proiect pilot care prevedea circulația transportului nocturn pe rutele 22 și 24, iar la 1 august 2017 troleibuzele 22 și 24 au început să circule pe parcursul întregului an până la ora 01:00 noaptea. Mai mult, la 31 ianuarie 2019, ruta nr 8 a fost inclusă în cadrul proiectului de transport nocturn până la ora 01:00, fiind puse 4 unități la un interval de 25 minute. În total au fost 3 rute de troleibuz de transport nocturn: nr. 22 (Buiucani-Botanica), 24 (Ciocana-Telecentru) și 8 (Sculeanca-Botanica).

Publicitate
Publicitate