Principală  —  IMPORTANTE   —   Partidul Șor anunță că deputații…

Partidul Șor anunță că deputații formațiunii vor avea acces în Parlament dacă vor prezenta rezultatul negativ la COVID-19

Partidul Politic ȘOR anunță că accesul deputaților fracțiunii va fi permis în clădirea Parlamentului dacă vor prezenta rezultatul negativ la COVID-19 și propun ca ședința Parlamentului de astăzi, unde urmează să fie dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ghicu, să se desfășoare în regim online. Într-un comunicat de presă, formațiunea califică această decizie drept „un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului”.

Partidul Politic „ȘOR” intenționează să participe la ședința de luni a Parlamentului la care urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, deși în această dimineață au anunțat că doi parlamentari din fracțiune sunt pozitivi la COVID-19.

Deputații Partidului „ȘOR” sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului.  De asemenea, ca soluție de compromis, fracțiunea Partidului „ȘOR” propune organizarea ședinței în regim online. 

Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” își exprimă nedumerirea față de graba cu care se încearcă organizarea ședinței Parlamentului. Nu există niciun dubiu că ședința a fost anunțată intenționat pentru această zi, cu scopul de a împiedica participarea la dezbateri a deputaților fracțiunii „ȘOR”. Guvernarea înțelege că a pierdut controlul”, se menționează în comunicatul fracțiunii.

Am cerut o reacție de la secretariatul Parlamentului, însă aceștia ne-au comunicat ca să le trimitem o solicitare în acest sens. Revenim cu detalii.

Doi deputați din cadrul fracțiunii Partidului „Șor” – Igor Himici și Vladimir Vitiuc – au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Marina Tauber a declarat pentru ZdG că ceilalți deputați ai fracțiunii vor merge la astăzi, 20 iulie, la ora 11:30, să facă testul.

Parlamentul se va întruni luni, ora 14:00, în ședință plenară, pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Conform Constituției, Parlamentul, la propunerea a cel puţin o pătrime din deputaţi, îşi poate exprima neîncrederea în Guvern, cu votul majorităţii deputaţilor. Iniţiativa de exprimare a neîncrederii se examinează după 3 zile de la data prezentării în Parlament.